Piszczące zawieszenie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wnucek1990
    Classic
    • 2018
    • 20
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Piszczące zawieszenie.

Zamieszczone przez pandzik
    dłuższe biegi od wersji 1.6mpi
    Miałem przez pewien czas w domu dwie OII FL z silnikiem 1.4 16v 80km i 1.6MPI 102km i jakoś tego nie zauważyłem. Nawet rzucałem zdjęcia liczników z obrotami przy 120km/h dla porównania. Ktoś puścił taką bujdę na forum, a teraz wszyscy to powtarzają. Osobiście jestem za 1.6MPI, bo 1.4 16V jednak gorzej jedzie. Znacznie sprawniej wyprzeda się 1.6MPI. Co do wyposażenia to wszystko zależy od wersji. Na plus 1.4 16V jest niższa cena, ale znacznie gorsza odsprzedaż od 1.6MPI.
    Jest: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD, Audi A6 C5 Avant 1.9 TDI AWX
    Był: VW Passat B4 Variant 1.9 TDI AFN, VW Passat B2 Variant 1.6D JK

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-tdi-140km-bkd
    http://zbudujmy.to/czlonkowie/benny80/
  • wnucek1990
    Classic
    • 2014
    • 21

Piszczące zawieszenie.

Witam w mojej octavce od jakiegos czasu zaczęło piszczeć na tylnym zawieszeniu( na dużych wybojach). Z drugiej strony zauważyłem że przy większej prędkości cały tył ''tańczy''.
    Myśle amorki...........na trzepakach 60%. Wymiana amorków nic nie dała............cały tył lata jak po......bany). Przy większych nierównościach słychać popiskiwanie. POMOCY!!!. Całe zawieszenie sprawdzone nic nie wybite...... Moze to spręzyny się skończyły?????

Komentarz

• pomylony28
      Ambiente
      • 2012
      • 114
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Tuleje tylniej belki do wymiany najprawdopodobniej.

Komentarz

• wnucek1990
        Classic
        • 2014
        • 21

Tez coś właśnie mi się wydaję żę coś z tymi gumami z tyłu. Jest coś takiego jak drążek skrętny na tyle w OI????. Gdzieś czytałem ze wybite te drążki dają oznaki pływającego samochodu???

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

wnucek1990, a to mechanik Ci wymieniał te amory ? nie mógł ocenić stanu zawiechy tylnej i jej elementów przy okazji? przecież by doszedł co to....

Komentarz

• wnucek1990
            Classic
            • 2014
            • 21

Tylko przed wymianą amorków byłem na szarpakach i nic nie wyszło. Jest wybita tuleja tylnia ale wahacza przedniego. Głośne popiskiwanie przy jeździe dochodzi z tyłu. A przy prędkości 100km/h miota tyłem jak szatan

[ Dodano: Sob 15 Lis, 14 16:54 ]
            Podjadę jeszcze gdzie indziej na sprawdzenie zawiechy, amorki wymienione także zostają jeszcze tuleje tylnej belki i sprężyny. jeżeli to nie pomoże to kaplica...............

Komentarz

Pracuję...